Uncategorized

Как могат да помогнат съветниците по психично здраве?

Как могат да помогнат съветниците по психично здраве?

Съветникът по психично здраве осигурява подкрепа на тези, които изпитват психически или емоционални страдания. Те могат да използват различни терапевтични техники, за да помогнат на човек да управлява тревожност, депресия и други състояния на психичното здраве.

по целия свят, около 1 на 5 души имат състояние на психично здраве.

В Съединените щати около 46,6 милиона възрастни имат състояние на психично здраве. Въпреки това, през 2017 г. само 42,6% от тях са получили достъпни услуги за психично здраве.

Тази статия ще обсъди ролята на съветниците за психично здраве, известна иначе като терапевти или психотерапевти и ще обясни как могат да помогнат на хората да започнат да се чувстват да се чувстват по -добре.

Какво е съветник по психично здраве?

Според психичното здраве Америка, съветникът по психично здраве е получил обучение за провеждане на индивидуални и групови консултантски сесии. Те могат да диагностицират състояния на психичното здраве, но не могат да предписват лекарства.

За да станат квалифицирани, съветниците по психично здраве трябва да имат магистърска степен по психология или консултации и да са завършили няколко години клиничен трудов стаж. Те също трябва да издържат изпита за лицензиране в своята държава.

Когато са изпълнили тези изисквания, пълната им работа може да бъде едно от следните:

  • Лицензиран клиничен професионален съветник
  • Лицензиран съветник по психично здраве ;>

    Как консултирането на психичното здраве може да помогне на

    съветниците за психично здраве да могат да предложат съвети, подкрепа и безопасно пространство за разговор за проблемите, с които се бори човек.

    например, те могат да помогнат на някого:

  • Разберете чувствата им
  • Определете проблеми, които засягат психичното им здраве
  • Открийте Начини за преодоляване на тях
  • Научете нови умения и стратегии за справяне
  • Поставете цели за личен растеж
  • Научете повече за състоянията на психичното здраве

Всички квалифицирани съветници са получили обучение, за да признаят симптомите на тревожност, депресия и ниска самооценка.

Специфични условия или житейски събития, с които съветниците могат да помогнат на някого да се справи с:

  • Скръб или загуба
  • Управление на гнева
  • Обучение
  • Хранителни разстройства
  • Връзки и семейни затруднения
  • Обсесивно-компулсивно разстройство

Някои съветници са специализирани в един или повече или повече от тези области. Съветниците могат също така да получат конкретно обучение, за да помогнат на хората, които наскоро са преживели травма, сексуално посегателство или домашно насилие.

Консултирането обикновено се фокусира върху справяне с основните симптоми или проблеми, които човек или групата намира за притеснения. Правейки това, съветниците могат да помогнат на хората да преодолеят предизвикателствата, препятствията или събитията, които са повлияли на психичното им благополучие.

Съветниците по психично здраве могат да научат човек за здравословно справяне със стратегии за справяне или техники за самопомощ, или могат Просто дайте на хората пространство да разработят решения за себе си.

Ако е подходящо, съветник може също да насочи своя клиент към други услуги, които могат да помогнат, като лекар, диетолог или група за подкрепа.

Не е необходимо да изпитвате тежки симптоми да видите съветник. Много хора посещават консултации, тъй като изпитват полза от това да говорят за притесненията си със състрадателен и несъделялен професионалист.

Според Националния съюз за психично здраве са отнели средно 11 години, за човек със симптоми на психично здравословно състояние за получаване на лечение.

Въпреки това, търсенето на помощ рано може да намали въздействието, което състоянията на психичното здраве могат да окажат върху здравето, кариерата и отношенията на човек.

Как да избере съветник

Когато избирате съветник по психично здраве, винаги помислете:

  • тяхната квалификация и опит
  • тяхната област (и) на експертиза
  • техният подход към и Философия на консултирането
  • Инструментите и техниките, които използват
  • Разходите и застрахователното покритие

Жизненоважно е човек да се чувства комфортно с своя съветник и може да изгради връзка с тях. Някои изследвания показват, че връзката между клиента и съветника е поне толкова важна за терапевтичните резултати, колкото използването на правилния метод на лечение.

Ако човек не почувства, че има положителна връзка със своя съветник, те, те, те Може да помислите да помислите за намиране на друг.

Съветници по психично здраве срещу психолози

dr.derm цени

Когато търси подкрепа за психичното здраве, човек може да се замисли дали трябва да работи със съветник или психолог. Въпреки че съветниците и психолозите могат да помогнат както за проблемите на психичното здраве, те могат да работят по различни начини.

Психолозите и психотерапевтите може да се наложи да завършат повече трудов опит, отколкото съветниците. Някои съветници получават обучение за осигуряване на психотерапия, но не всички.

Психотерапията разглежда как минали преживявания на човек, научени убеждения, настоящо поведение и подсъзнание оформят психическото си благополучие. Тя включва редица подходи, като когнитивно -поведенческа терапия (CBT).

В повечето щати на САЩ психолозите не могат да предписват лекарства. Специалистите по психично здраве, които могат да предписват лекарства, включват психиатри и психиатрични медицински сестри.

Психиатър е лекар, който е специализиран в диагностицирането и лечението на състояния на психичното здраве. Психиатрите могат да наблюдават ефектите на състоянията на психичното здраве върху физическите фактори (като кръвно налягане) и да напишат рецепти.

Психиатричната медицинска сестра обикновено може да оцени хората и да осигури консултации. В някои държави те могат също да предписват и наблюдават лекарства.

Разходи

Цената на консултирането варира значително в зависимост от местоположението, обучението и репутацията на съветника. Застрахователният план на човек също може да повлияе на разходите.

Също така, съветниците със специализирано обучение могат да струват повече за работа. Например, CBT може да струва над 100 долара на час.

Въпреки това, някои съветници и здравни центрове предлагат възможности за по -ниски разходи за хора, които се нуждаят от тях, и те могат да начисляват такси въз основа на плъзгаща се скала. Добре е да попитате за това, когато търсите съветник по психично здраве.

Хората с по -ниски доходи също могат да бъдат допустими за Medicaid, което обхваща лечението на психичното здраве. Услугите, достъпни за хора с Medicaid, варират в зависимост от тяхната държава.

Кога да потърсят помощ

Хората, които често се чувстват тревожни, изпаднали в паника или депресия, трябва да търсят подкрепа от специалист по психично здраве.

Човек може също да пожелае да види съветник или терапевт, ако изпитва:

  • Неконтролируеми или натрапчиви мисли
  • Натрапчиви поведения
  • безсъние, кошмари или светкавици
  • Връзка или семейни конфликти
  • Симптомите на хранително разстройство
  • Сексуално или домашно насилие
  • Проблеми с употребата на алкохол или наркотици

профилактика на самоубийства

Ако познавате някой с непосредствен риск от самонараняване, самоубийство или нараняване на друг човек:

  • Задайте трудния въпрос: „Обмисляте ли самоубийството?“
  • Слушайте човека без преценка.
  • Обадете се на 911 или местния номер на спешни случаи или текст говори с 741741 За да общувате с обучен съветник по криза.
  • Останете с човека, докато не пристигне професионална помощ.
  • Опитайте се да премахнете оръжия, лекарства или други потенциално вредни предмети.

Ако вие или някой, когото познавате, имате мисли за самоубийство, гореща линия за превенция мога да помогна. Националната спасителна линия за предотвратяване на самоубийства е на разположение 24 часа на ден при 800-273-8255. По време на криза хората, които са затруднени, могат да използват предпочитаната от тях релейна услуга или да наберете 711, след това 800-273-8255.

Щракнете тук за повече връзки и местни ресурси.

Обобщение

Съветниците за психичното здраве могат да помогнат за лечение на състояния на психичното здраве и други източници на бедствие, като проблеми с отношенията или страдание. Те правят това, като предоставят на хората пространство да изследват чувствата си и като ги учат на полезни умения и стратегии за справяне.

съветниците също могат да се специализират в конкретни условия, травматични преживявания или зависимости.

Важно е човек да се чувства удобно със своя съветник, тъй като отношенията им с тях вероятно ще окажат влияние върху това дали лечението им работи или не.

хората може да имат достъп до достъп до Консултации за психично здраве чрез здравно осигуряване, правителствени схеми или програми за ниски разходи.

  • Психичното здраве
  • Тревожност/стрес

Медицински новини днес има строги Насоки за извличане на насоки и черпи само от рецензирани проучвания, академични изследователски институции и медицински списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата