Uncategorized

Какво да знаете за атонските припадъци

Какво да знаете за атонските припадъци

Атоничните пристъпи са вид припадък, който включва внезапна загуба на мускулен тонус. Обикновено карат човек да накуцва и да падне на пода.

По време на атоничен припадък, редовната електрическа активност в мозъка се нарушава, което означава, че човекът има временна неспособност да се движи или говори и губи мускулна сила. Припадъкът може да започне в една част на мозъка или целия мозък. Тези видове припадъци обикновено се срещат първо в детството и те могат да се простират в зряла възраст.

Въпреки че няма лечение за атонски пристъпи, някои лечения помагат да се управляват симптомите. Хората също могат да бъдат в състояние да предотвратят някои припадъци, като идентифицират и избягват задействания.

В тази статия разглеждаме по -подробно атоничните припадъци, включително потенциалните причини и лечения. Ние също така обясняваме кога човек трябва да види лекар.

Какво е атоничен припадък?

Атоничен припадък е вид припадък. Припадък възниква в резултат на период на неконтролирана електрическа активност в мозъка. Това може да причини мускулни проблеми, странно поведение, необичайни усещания и променено състояние на осъзнаване.

Различните видове припадъци причиняват различни симптоми. Атоничен припадък кара мускулите да загубят цялото си нормално напрежение. В резултат на това лицето изведнъж става накуцване и може да остане в това състояние за около 15 секунди.

Лекарите могат също да наричат ​​тези епизоди да отпаднат припадъци или да пускат атаки, тъй като човекът понякога може да падне на пода без предизвестие.

Симптоми на атонски пристъпи

Атоничният припадък може да засегне цялото тяло или само определени части, като клепачите или главата.

Симптомите на AN Атоничният припадък при възрастни включва:

  • Падането на земята
  • Част или цялото тяло става накуцване
  • Пускане на нещата

Симптомите на атоничен припадък при деца включват:

  • Накуцване и падане
  • Внезапна загуба на мускулен тонус
  • Накратко загуба Съзнание
  • Намаляване на клепачите
  • Кимване на главата
  • Дръскане

След припадък, индивидът може да се върне към нормалния си сигнал Посочете и се възстановете бързо или може да се почувства В резултат на падане. Те вероятно ще могат да лекуват всякакви синини, порязвания или други леки наранявания у дома, но ако имат сериозна контузия, те трябва незабавно да посещават лекар. Възрастните и децата, които падат често, може да се наложи да обмислят носенето на шапки и други форми на защита.

Причини

Има два вида атонски припадъци: фокусни и обобщени. Фокусните припадъци засягат малка област на мозъка и могат да доведат само до мускулна слабост в една област на тялото.

Обратно, генерализираните припадъци могат да започнат през двете половини на мозъка, засягащи по -значителна част от The тяло. Когато атоничен припадък включва целия мозък, лекарите го наричат ​​генерализиран атоничен припадък. Тези припадъци започват с внезапна капка на главата, багажника или цялото тяло.

Атонските припадъци са най -често срещани при децата. Въпреки че понякога могат да продължат в възрастните години на човек, много деца ги надраскат.

Понякога атонските припадъци са свързани със синдрома на Lennox-Gastout, който е тежка форма на детска епилепсия, която причинява чести и множество видове припадъци. Децата, живеещи със синдрома на Lennox-Gastout, често също имат проблеми с развитието и поведението.

Множество фактори, включително бързо дишане и трептящи светлини, могат да предизвикат припадъци при хора с тази форма на епилепсия.

Диагнозата

Лекарите трябва да използват различни тестове за диагностициране на атонски пристъпи. Един от най -важните инструменти при диагностицирането на тези припадъци е да има наблюдател, който може да опише или запише видяното.

Стандартният тест, който лекарите използват за диагностициране на епилепсия, е електроенцефалограма (ЕЕГ), в който те се прикрепят електроди към скалпа на човека за запис на електрическа активност в мозъка. ЕЕГ може да разкрие дали има някаква необичайна дейност. Моделите, които лекарите наблюдават, могат да сочат към вида или видовете припадъци, които някой изпитва.

Ако лекарите не могат успешно да диагностицират атонски пристъпи от информация на наблюдателя и резултатите от ЕЕГ, може да се наложи да извършат допълнителни тестове, които проверяват за проверка за забелязване Промени в кръвното налягане или сърдечния ритъм.

Лекарите могат да използват CT и MRI сканиране, за да определят местоположението на пристъпа. Тези сканирания помагат да се изключат други потенциални причини за припадъци, като инсулт.

лечение

Медицината е най-често срещаното лечение от първа линия за припадъци, тъй като успешно контролира пристъпите за около около около около около около около около около около около около около около първи 70% от хората, живеещи с епилепсия.

Различните лекарства могат да лекуват атонски пристъпи, въпреки че може да не са полезни за всички. Вариантите за предотвратяване или спиране на припадъци включват лекарства против припадък, които някои от тях могат да наричат ​​антиепилептични лекарства. Може да отнеме някакъв опит алкотокс капсули и грешка, за да се намери най -доброто количество лекарство и дозиране.

Ако лекарствата са неефективни за намаляване на честотата или продължителността на пристъпите, човек ще трябва да опита други възможности за лечение. Сред тях е стимулация на вагусния нерв, която използва малко имплантирано устройство в гърдите, за да изпраща редовни електрически импулси през вагусния нерв към мозъка. Човекът не може да почувства тази стимулация. Комбинирането на това лечение с лекарства против припадъци често е много ефективно.

Хората също могат да намерят диетични терапии за полезни. Кетогенната диета е вариант за лечение, който лекарите използват най -често при хора, които не реагират на лекарства. Други възможни модификации на диетата включват модифицираната диета на Аткинс и ниска гликемична диета. Важно е само да се приеме диета, която е предписал лекар, диетолог или медицинска сестра, тъй като тези специалисти могат да гарантират, че човек все още получава необходимото хранене.

мозъчната операция може да бъде друг вариант индивиди. Лекарите могат да препоръчат операция за неконтролирани атонски припадъци, ако припадъците остават в една фокусна област на мозъка. Операцията премахва фокуса върху пристъпите, който обикновено спира пристъпите. Тъй като процедурата премахва частта от мозъка, където произхождат пристъпите, тя не е ефективно лечение за онези, които имат атонски пристъпи, които се разпространяват в целия мозък.

Някои хора може да се наложи да носят шлем заедно с техните лечение за защита на главата си, ако те често падат по време на пристъпите си. Защитата, която каската осигурява, ще помогне за предотвратяване на мозъчно увреждане.

Какво да правите по време на атоничен припадък

Семейство и приятели може да е предизвикателство да се намеси, ако стане свидетел на някой, който има атоничен припадък Защото обикновено се случват без предупреждение. Наблюдателите често не е необходимо да предоставят първа помощ за този тип припадъци, освен да останат с човека, докато не са напълно осъзнати.

Въпреки това, наблюдател може да помогне на човека, който има припадък до:

  • Поставяне на човека на тяхна страна, за да помогне за изчистването на дихателните пътища, ако са паднали в под
  • Поставяне на сгънат предмет или друг мек предмет под главата на човека
  • да помолите други хора наблизо да останат на безопасно разстояние
  • Отбелязвайки времето В началото на пристъпа
  • Проверка за медицинска гривна или информация за спешна ситуация
  • Преместване на твърди или остри предмети далеч от индивида
  • Въздържане от задържане на лицето надолу
  • Уверете се, че в устата на човека няма предмети

Хората, които имат атонски припадъци, могат да имат само един припадък или няколко последователни. Ако човек има тенденция да има повече от един припадък, всеки, който ги подкрепя, трябва да им помогне да останат в безопасност, докато вече няма припадъци.

Ако човекът е получил нараняване поради падане, може да се нуждае от медицински Внимание след това.

Кога да говорим с лекар

Когато някой изживее припадък за първи път, трябва да си уговори среща, за да говори с лекар. Лекарят може да определи вида на пристъпите и каква възможност за лечение е най -добре.

Ако индивидът изпита два или повече припадъци, които изглежда нямат причина, лекар може да ги диагностицира с епилепсия. След като някой има потвърдена диагноза епилепсия, трябва да потърси медицински съвет, ако изпитва:

  • Припадък, който продължи повече от 5 минути
  • Повтарящи се пристъпи за 30 минути или повече
  • Оставайки в безсъзнание, след като припадъкът приключи
  • Дишането, което остава ненормално след припадъка

Тези признаци могат да показват епилептик на състоянието, което е животозастрашаващо Спешна медицинска помощ.

Хората с епилепсия също трябва да видят лекаря си, ако имат висока температура или изтощение на топлина или също живеят с диабет.

Всеки, чиито симптоми на припадък изглежда се влошават, трябва да информира техният лекар. Може да се наложи да увеличат дозата си за лекарства, да променят лекарствата, да добавят ново лекарство или да опитат нов метод на лечение. Техният лекар ще може да препоръча най -добрия начин на действие, в зависимост от ситуацията.

Резюме

Атонични припадъци, наричани още капки, водят до индивидуален губещ мускулен тонус. Когато човек изпита някой от тези припадъци, главата им може да падне, може да пусне други предмети или може да падне на пода. Атоничните припадъци са често срещани при деца, които могат да ги прераснат навреме.

Лекарите могат да диагностицират атонски пристъпи въз основа на сметки на свидетели, показания на ЕЕГ или КТ и ЯМР сканиране. Лекарството е най -често срещаното лечение, но кетогенните диети, стимулирането на вагусния нерв и операцията са други възможности.

Всеки, който е около някой, който има атоничен припадък, трябва да провери за наранявания, след като е възвърнат съзнанието и да вземе атоничен припадък, трябва да провери за някакви наранявания, след като е възвърнат съзнанието и да вземе атоничен припадък, трябва да провери за някакви наранявания, след като е възвърнат съзнанието и да вземе атоничен припадък, трябва да провери за някакви наранявания, след като са възвърнали съзнанието и вземат атонски ги на лекар, ако е необходимо.

  • Неврология/невронаука
  • Педиатрия/детско здраве
  • Първа помощ

Медицински новини Днес има строги насоки за снабдяване и черпи само от рецензирани проучвания, академични изследователски институции и медицински списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата